Zamieszczone przez Zorr
[O1] Potrzebna pomoc osoby posiadającej silnik 2.0 AQY i VAG
Zwiń
X
-
[O1] Potrzebna pomoc osoby posiadającej silnik 2.0 AQY i VAG
Potrzebuje aby ktoś sprawdził u siebie w silniku 2.0 AQY co pokazuje VAG przy odczycie bloków mierzonych na zgaszonym silniku - interesuje mnie odczyt z przepływki.
O ile pamiętam to kanał 2 - 4 okienko.
U mnie ta wartość na zgaszonym silniku wynosi 2,78g/s a powinna być raczej 0.
Do tego zaczął wyskakiwać mi błąd 17536.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
-
-
kolego w grupie vag nie wszystkie sterownik pokazuja 0 na zgaszonym silniku jest to zalerzne od typu sterownika i chyba przepływki . według tego błedu jaki podałes to masz problem ze składem mieszanki [jest zbyt uboga ] pod obciazeniem a nie na biegu jałowym . wiec powinienes sprawdzic przepływkw [logi dynamicze] układ dolotowy od przepływki do głowicy pod kątem nieszczelnosci,cisnienie paliwa na listwie wtryskowej no i oczywiscie sonde lamda .autko ma moze LPG?diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Dla tego szukam kogos kto by sprawdzil u siebie co pokaze VAG.
Dolot szczelny, sonda nowa - oryginal. Wczesniej byl tylko blad braku aktywnosci sondy co jakies 2 dni.
Błąd nie wyskakuje cały czas.
Jak zrobic logi przeplywki? Ktory kanal? Tak samo sie robi jak logi dla turbiny w dieselu- czyli np 4 bieg i pedal w podloge?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
mam kabelek i Vaga ale jak byś zrobił jakiś tutorial co i gdzie to było bi prościej pomóc
moja czeszka z roku 2000Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
-
2,78 g/s na zgaszonym AQY`kupablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matrix_plmam kabelek i Vaga ale jak byś zrobił jakiś tutorial co i gdzie to było bi prościej pomóc
moja czeszka z roku 2000
Wchodzisz w sterownik silnika, bloki wartosci mierzonych, kanal 2, idz i patrzysz na ostatnie okienko po prawej - oczywiescie na zgaszonym silnku.
Zamieszczone przez german81logi robisz jak w dieslu na 3 biegu i but do odcinki . powno ci wyjsc 80% mocu blisko odcinki ( czyli jak masz 150koni przepływka powina max pokoazac 120 g/s +/- 10 g/s blok nr 2Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
u mnie pokazuje 18,6 g/s własnie mam podpiętego vagaFoty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
-
W koncu udalo mi sie zrobic logi tylko nie wiem jak je tu wrzucic.
Wydaje mi sie ze przeplywka est ok.
Bledu tez nie ma juz jakis czas.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
Komentarz